Jean Reno o gotowaniu

• Zobacz wszystkie cytaty Jeana Reno • Zobacz wszystkie cytaty kulinarne, o gotowaniu
Profesje Jeana Reno: aktor, aktorka

Jean Reno to francuski aktor, hiszpańskiego pochodzenia, uważający się za Andaluzyjczyka. Początki jego kariery aktorskiej sięgają końca lat 70-tych XX wieku. Zagrał w takich filmach jak np. "Leon Zawodowiec", "Nikita" czy "Ronin".

dodaj autora do ulubionych w menu strony  • Narodowości: Francuska  • Hiszpańska  • Data urodzenia: piątek, 30 lipca 1948 

Obrazek losujący co 10 minut cytaty Jeana Reno

Jean Reno cytat

Poniższy kod obrazka możesz wstawić np. na swój blog albo jako sygnaturkę na forum.


W domu trzymam się prostych rzecz prosto: ryba, pasta, zupa; często przyrządzam dla rodziny.

strona cytatu
 dodaj ten cytat do ulubionych
Kategorie: o sobie, kulinarne, o gotowaniu

Po raz pierwszy poznałem tajniki prawdziwej kuchni ponad dwadzieścia lat temu. [...] Przemierzyliśmy niemal całą Francję, dając ponad sto przedstawień. Pan Barel, organizator tournée, znał w każdym mieście wszystkie znaczące restauracje. To była inicjacja kulinarna udzielona mi przez konesera.

Źródło: wywiad dla film.wp.pl, http://film.wp.pl/id,105,name,Jean-Reno,osoba_wywiady.html

strona cytatu
 dodaj ten cytat do ulubionych
Kategorie: kulinarne, o gotowaniu

To przy stole załatwia się wiele spraw i nawiązuje przyjaźnie. Przecież rzadko jemy z tymi, których nie lubimy. Jedzenie w szczególny sposób określa zatem naszą postawę wobec świata. A skoro tak, nabrzmiewają nasze emocje, w zależności od tego, z kim wspólnie jemy albo dla kogo gotujemy.

strona cytatu
 dodaj ten cytat do ulubionych
Kategorie: radzące, kulinarne, o gotowaniu, o emocjach

Kuchnie wielkich restauracji to miejsca niezwykłe. Radzę każdemu, jeśli tylko ma okazję, żeby pozdrowił szefa kuchni. Obok pieca zawsze znajduje się stół. Zasiada przy nim szef kuchni, który jada ze swoją rodziną lub przyjaciółmi i obserwuje pracę brygady pomagierów. To jest to! Uwielbiam ten balet i kuchennych tancerzy, którzy pracują w pozornym bałaganie. Mimo to wszystko jest obliczone co do milimetra i co do sekundy.

Źródło: wywiad dla film.wp.pl, http://film.wp.pl/id,105,name,Jean-Reno,osoba_wywiady.html

strona cytatu
 dodaj ten cytat do ulubionych
Kategorie: kulinarne, o gotowaniu